16 12
發新話題

去海滨的brother埋單要小心

去海滨的brother埋單要小心

埋單時問收銀,佢地收費係 小費乘港玩0.82, 房鐘乘0.85

收費498, 部長都話係498

埋單唔明點解多收了66元  (下次有ching去完問收銀再話我知)

用人仔埋單, 係比人掍的

但用港元唔明點解條數又好靚仔 (重要比原價平) (呢個唔好問收銀 )

附件

唔係幾明師兄想講咩?

回復 2# 的帖子

你看第二張圖清楚啲
佢地收費係分開小費同按摩鐘錢的
大餐係收$498 我點629號按師 房錢198十按C小費300元+66元按C小費(呢66元我唔知乜事的), 變了收大餐費$564元 (我用88會員卡全單收費8.8折=房錢198x0.88=174大餐平了24元, 我但再按中式都有88折)
但問題係人仔收費rmb755元, 港幣802元 佢個對換價係0.941(收銀話對0.85, 唔好話比佢地知 )

但我上星期第一張圖88會員卡係平30元的, 冇88折

咁CHING唔問吓$66蚊係咩黎

引用:
原帖由 好淫一個 於 2011-10-16 23:16 發表
咁CHING唔問吓$66蚊係咩黎
可能三寶中二, 每寶 $33 2 = $66 咯

條數好亂下,搞到我唔敢去。

引用:
原帖由 你真仆街 於 2011-10-16 01:37 發表
埋單時問收銀,佢地收費係 小費乘港玩0.82, 房鐘乘0.85

收費498, 部長都話係498

埋單唔明點解多收了66元  (下次有ching去完問收銀再話我知)

用人仔埋單, 係比人掍的

但用港元唔明點解條 ...
有時間影張單
咁點解當時唔問清楚

引用:
原帖由 mongping 於 2011-10-17 01:01 發表

可能三寶中二, 每寶 $33 2 = $66 咯
平兄好恢鞋,或者22 x 3 呢

16 12
發新話題