發新話題

尖咀水療屋

引用:
原帖由 ken19lam 於 2011-4-5 08:55 發表
發兄有無試過峇記?聽聞tips:香薰200,水療300,係咪真㗎?
而家佢地咩價我就唔知,
因為我都好耐冇幫趁,
之前我去過做水療,
條女話佢地呢度收200.

引用:
原帖由 zerr164 於 2011-4-5 22:47 發表
cry1 c-hing,呢個example就不大恰當. 1杯奶茶,大部份都同價,都要加一.等如dup骨加part2 tips. 你去大場收費貴係合理,你自己甘願比. 但加一就價價都係10%. 你覺service好再比冇問題,但冇理由r tips.因為我有畀加一ga. ...
我同意師兄講法,
講真,
如果唔鍾意俾個客摷,
或者摷到邊d位有底線,
可以出聲,
相信大部份客都唔會硬來,
如果恃住自己比其他技師後生,靚女,
就認為tips應該比人多,
但揼功得唔得先?
所以我覺得有商榷餘地,
當然,
真係瓣瓣有,
自信收得貴d都會有人返轉頭幫趁,
咁就抵佢賺啦.

引用:
原帖由 發記 於 2011-4-6 01:25 發表

我同意師兄講法,
講真,
如果唔鍾意俾個客摷,
或者摷到邊d位有底線,
可以出聲,
相信大部份客都唔會硬來,
如果恃住自己比其他技師後生,靚女,
就認為tips應該比人多,
但揼功得唔得先?
所以我覺得有商 ...
至怕出聲又會招來有要求既客話尼樣唔掂果樣唔掂=死路一條

tips我都仲係俾$100... 如有更多extra service就相應俾多d.
出黎dup甘耐真係未試過因tips與囡囡嘈或遇到囡囡R tips.. 囡囡唔收tips反而試過幾次...
我覺得對囡囡尊重d, 唔好一入房就狂抽水... 大家傾下計培養下氣氛先慢慢玩.. 最後都會有好結果既, 間中仲有意外收獲..

引用:
原帖由 zoomam 於 2011-4-6 03:32 發表

至怕出聲又會招來有要求既客話尼樣唔掂果樣唔掂=死路一條
做呢行其實真係唔容易

引用:
原帖由 whitebase 於 2011-4-6 06:15 發表
tips我都仲係俾$100... 如有更多extra service就相應俾多d.
出黎dup甘耐真係未試過因tips與囡囡嘈或遇到囡囡R tips.. 囡囡唔收tips反而試過幾次...
我覺得對囡囡尊重d, 唔好一入房就狂抽水... 大家傾下計培養下氣氛先慢慢玩.. 最後都會有好結果既, 間中仲有意外收獲..
...
好有同感,
呢類場同骨場唔同,
d女有時都好講feel.

[quote]原帖由 發記 於 2011-4-6 01:25 發表

我同意
如果唔鍾意俾個客摷,
或者摷到邊d位有底線,
可以出聲。。。。囡囡個個有自已底線,
我會專重佢地!

發新話題