發新話題

各位想買電器既你地:請小心豐澤電器之無良陰招

各位想買電器既你地:請小心豐澤電器之無良陰招

話說本人於31/10 o係灣仔合和 fortress 買左部sony ericssion 音樂手機..明明話十日有壞包換,怎料聽聽下歌 hang 機,於是7/11囉返去 fortress想換,但職員陳先生(職員編號:082569)(五尺六寸高、瘦、戴方眼鏡、O係賣電話果 PART 出沒、冇 gel 頭)叫我囉上去 sony ericsson 證明部機係壞先肯換,於是8/11日去取機, se 幫我 upgrade 返個 software 話冇問題,但我九號再聽歌又 hang 過。(se 職員都話好少音樂手機會聽聽下歌 hang 機)

後來聽完友人意見,話百老匯都唔駛囉上 se果d,我10/11 下午1:30再去 fortress,今次位陳先生就首先屈我過左保養期:上個禮拜五他又話係第七日,但10/11禮拜一就變左第十一日,佢話:就算我誤導左你....你自己都有數得計啦! 但毫無歉意兼從來冇諗過幫我,好似部機壞左要佢 “un” 咁;

之後陳先生又話:你上個禮拜五有冇o係我面前 hang 機呀??我話你都冇叫我示範俾你睇,你直接叫我囉上 se炸喎,佢話:你冇 show 俾我睇即係證明唔到部機壞!依家已經過左保養期喇。

第三,因為買機都係佢 serve 我的..佢知道部機係人地幫我簽 card,佢囉起我張單同我講:部機就唔係你買既!一係咁啦!你叫 look card 果個人來到先再傾啦!我心諗..明明話跟單保養個喎

之後佢話:如果有咩問題,你打我地既hotline la!(態度極之惡劣)(2555 5788)

咁我走左,返到公司打hotline電話,問係唔係要俾錢果個人在場先有得保養,佢話退錢or 換款就要,我話我淨係想換部(新)冇壞既..佢話咁唔駛,我同佢講哂成個過程, hotline 同事都同我講今日係第十日,仲有得保,於是話打過去灣仔合和 fortress 了解;之後覆我,叫我囉部機過去證明到部機有問題就ok,我問佢 hang 機點控制,佢話:咁我幫唔到你!

大家..我想問..hang 機點控制???fortress 其實唔想換佢可以神早話冇保養! 點解佢要 浪費我咁多時間

唔好意思,依家入正題

夜晚放工,哥哥同我去 fortress,又遇返陳先生,佢同我地講過左十日,但其實真係要拗,根本就未過 240個鐘,而且hotline 同事都話未過十日,但佢話 hotline 果邊同事冇同過佢講(我唔知係一方講大話定兩方o係度扯貓尾),又問佢叫咩名,叫我打上 hotline,但 hotline 同事已收工,我唔知打來有咩用! 過埋今晚佢就神仙,因為今日係保養既last day
之後我問佢:乜要俾錢果個人在場先保既咩? Hotline 同事唔係咁講,佢竟然話:我冇講過!
(由始至終, fortress 既同事已經有心拖我,就係拖到我過左保養期,唔想換俾我)

之後換左個 superisor過來,不斷重複又重複咁講差唔多既說話,浪費左我地近一個小時,佢終於肯換。
最失望係,保養期冇得由頭計過,即係我要承受新機係壞既呢個風險
出面度度都係換機既話保養期由頭計嫁啦,我都唔明點解 fortress 可以做得咁差
(之後仲話聽日先覆有冇得由頭計過,但出面度度都係由頭計過嫁啦)
11/11 佢覆返我地..話俾我地保養期由頭計過..好似皇恩浩蕩咁 =[
(懶係破例咁  )

各位,如果唔想俾人屈唔想煩,千祈唔好去 fortress 買野!

小心提防豐澤電器之無良陰招

咁差態度, 一定要四圍寫上網la

引用:
原帖由 talktalk 於 2008-12-10 12:09 發表
話說本人於31/10 o係灣仔合和 fortress 買左部sony ericssion 音樂手機..明明話十日有壞包換,怎料聽聽下歌 hang 機,於是7/11囉返去 fortress想換,但職員陳先生(職員編號:082569)(五尺六寸高、瘦、戴方眼鏡、O係賣 ...
嘜咁黑嫁 !!   

Thanks for sharing this incident         

豐澤都真係唔少陰招
之前同佢地買左部冷氣機話送套杯, 但未有貨, 張單都寫明話遲 D 囉
但到我見到第 2 間舖有貨再上去囉, 佢話佢門舖未有, 有貨會打俾我
結果到出第 2 D 贈品佢都未有再 contact 過我
杯事少, 氣唔順
灣仔合和呢間同朋友去睇過 lcd tv, serve 我地個 sales 服務態度又係串串貢
主觀覺得, 豐澤 d sales 講野特別輕挑信唔過

引用:
原帖由 robertchan 於 2008-12-15 18:39 發表

既然講開風擇,同你地分享下尖弟以下呢個糟遇。

我樓下商場又有一間風擇,班 sell 佬都係好臭串,有一晚我救完國返屋企,走埋去賣手機果個 counter,想睇下有邊部拍照象素高而係可以手寫既手 ...
佢班人, 一係串, 一係蠱惑, 一係白痴
好多時我比佢更熟件貨
聽佢介紹真係死九錢

引用:
原帖由 robertchan 於 2008-12-15 18:39 發表

既然講開風擇,同你地分享下小弟以下呢個糟遇。

我樓下商場又有一間風擇,班 sell 佬都係好臭串,有一晚我救完國返屋企,走埋去賣手機果個 counter,想睇下有邊部拍照象素高而係可以手寫既手 ...
robert + hehe 兄,  Good Morning !      

多謝分享遭遇.      
我以前多數幫襯百老X,
最近幫襯過豐X 一、兩次,
因為有咗 compas 信用咭  

呢間公司員工態度大多數有問題,這是該公司經營方針做成,撞到好態度職員係好彩!
carpenter

發新話題