發新話題

雲遊行66之抽之樂遇睇場

引用:
原帖由 風流快活 於 2014-4-7 00:28 發表

有留意到兩派寫手唔同, 不過格式語法大致上差唔多, 雖然寫手但係印象中3台比貓台好得多, 所指係人物, 隻貓因為自大格衰怪僻 記仇 小器 得罪人多稱呼人少
公開的秘密

引用:
原帖由 Yip佬 於 2014-4-7 16:07 發表

格式語法差唔多係因為全部貓台出身
有一半係隻陰陽怪氣貓分身自編自導自演
另一半保持蒲晌貓台
實際以蒲3台為主力
另外分身4台出鱔
雖然共通點都係寫手
但係兩者分別3台班友好少少
只係到處枕場抽水呃水吹
然而貓台隻貓因為本身性格問題
所以到處會傳八婆是非
仲會要求d場好嗲咁強制性稱呼佢叫"BB" (聽到想嘔)
而且對場有利益所在
甚至阻人財路
人緣甚差

事實

引用:
原帖由 靴南迪斯 於 2014-4-4 22:56 發表

據有d囡囡放料,3台同貓台班寫手係兩堆人,個別仲有心病,如果某某場招呼呢個多d,另一個就唔會去,兩個只能冧一個,呢個已經係行內各場主都心知肚明,有時仲要陪佢哋講對方是非做人情,師兄可以留意 ...
出去玩或者上網求開心減減壓遮
點解會搞到咁多是非
唔係擦鞋講句都係尼度氣氛好d

引用:
原帖由 eddychan 於 2014-4-8 18:03 發表

點解會搞到咁多是非
如果係用家點會有咁多是非湧現, 正正因為係寫手咪變成有利益衝突lor

引用:
原帖由 靴南迪斯 於 2014-4-4 22:56 發表

據有d囡囡放料,3台同貓台班寫手係兩堆人,個別仲有心病,如果某某場招呼呢個多d,另一個就唔會去,兩個只能冧一個,呢個已經係行內各場主都心知肚明,有時仲要陪佢哋講對方是非做人情,師兄可以留意 ...
引用:
原帖由 靴南迪斯 於 2014-4-4 23:04 發表

老細當然想佢哋寫多幾筆,以收免費宣傳之效,查實好多囡囡都唔鍾意,尤其有時d冧客招數被人寫出黎,搞到某d寫手會呷醋。
引用:
原帖由 eddychan 於 2014-4-8 18:03 發表

點解會搞到咁多是非[img]http://www.88sauna.com/forum/images/smilies/default/smile_39[1].gif[/img]
引用:
原帖由 占士邦 於 2014-4-8 18:16 發表

如果係用家點會有咁多是非湧現, 正正因為係寫手咪變成有利益衝突lor
睇晒咁多page終於明白晒

引用:
原帖由 林若雪 於 2014-4-6 22:00 發表
好似有聽過果d乜野3台貓台之類
冇乜點刻意去留意過唔知乜水
有時會去睇下4台ad
有睇過佢地討論區
後來發覺95%既post好ad feel
反而上尼桑拿街係睇其他c兄報告
個人感覺尼度起碼真實好多
有同感
香港既朋友你地好,我係尼自三藩市仆清幫,第二把膠椅,聾森!

一句到尾兩邊假到好離譜

引用:
原帖由 tam1977 於 2014-4-4 18:19 發表

班吹水怪寫狗滲晌街街有晒a/c
不過唔敢亂尼怕被心水清既c兄踢爆
去d台寫親例被人插
u台寫左例冇效又唔知點面對d場主同囡囡
成堆又死要面

尼幅圖個人覺得好寫實
對設計此圖既c兄拜服:good2 ...

發新話題