發新話題

雲遊行66之抽之樂遇睇場

引用:
原帖由 靴南迪斯 於 2014-4-4 22:56 發表

據有d囡囡放料,3台同貓台班寫手係兩堆人,個別仲有心病,如果某某場招呼呢個多d,另一個就唔會去,兩個只能冧一個,呢個已經係行內各場主都心知肚明,有時仲要陪佢哋講對方是非做人情,師兄可以留意 ...
有留意到兩派寫手唔同, 不過格式語法大致上差唔多, 雖然寫手但係印象中3台比貓台好得多, 所指係人物, 隻貓因為自大格衰怪僻 記仇 小器 得罪人多稱呼人少

引用:
原帖由 風流快活 於 2014-4-7 00:28 發表

有留意到兩派寫手唔同, 不過格式語法大致上差唔多, 雖然寫手但係印象中3台比貓台好得多, 所指係人物, 隻貓因為自大格衰怪僻 記仇 小器 得罪人多稱呼人少
世界上又會有d咁既人既

引用:
原帖由 風流快活 於 2014-4-7 00:28 發表

格式語法差唔多係因為全部貓台出身
有一半係隻陰陽怪氣貓分身自編自導自演
另一半保持蒲晌貓台
實際以蒲3台為主力
另外分身4台出鱔
雖然共通點都係寫手
但係兩者分別3台班友好少少
只係到處枕場抽水呃水吹
然而貓台隻貓因為本身性格問題
所以到處會傳八婆是非
仲會要求d場好嗲咁強制性稱呼佢叫"BB" (聽到想嘔)
而且對場有利益所在
甚至阻人財路
人緣甚差

引用:
原帖由 Yip佬 於 2014-4-7 16:07 發表

格式語法差唔多係因為全部貓台出身
有一半係隻陰陽怪氣貓分身自編自導自演
另一半保持蒲晌貓台
實際以蒲3台為主力
另外分身4台出鱔
雖然共通點都係寫手
但係兩者分別3台班友好少少
只係到處枕場抽水呃水吹 ...
強制性要老闆娘同技師稱呼佢BB, 我聽聞過,也求證過,有技師話如果唔咁叫佢,佢真係會黑面。

引用:
原帖由 靴南迪斯 於 2014-4-7 18:17 發表

強制性要老闆娘同技師稱呼佢BB, 我聽聞過,也求證過,有技師話如果唔咁叫佢,佢真係會黑面。
幾十歲人要人叫佢做bb聽到想嘔

引用:

戀母狂

我今年六十有多, 都想有人叫我baby

引用:

唔怪得咁多人話隻生蛇貓小氣la

發新話題