標題: 高清機頂盒 & 電視機 [打印本頁]

作者: pantsu    時間: 2009-5-10 18:30     標題: 高清機頂盒 & 電視機

相信好多人都已經有高清機頂盒同電視機, 想知道大家用緊咩野牌子呢 ??
作者: dennyboy1621    時間: 2009-5-12 19:21

作者: pantsu    時間: 2009-5-12 19:32

引用:
原帖由 dennyboy1621 於 2009-5-12 19:21 發表
8系吾系可有偉星天線送
你講既應該係新既產品, EIGHT SC801, 呢部機只可以收中國衛星九號既頻道, 有成47個頻道, 隻細鑊仔衛星天線係包埋既, hk 880.00 !!
作者: 高興    時間: 2009-5-13 09:42

pan 記的idtv plasma
作者: pantsu    時間: 2009-5-13 17:53

引用:
原帖由 高興 於 2009-5-13 09:42 發表
pan 記的idtv plasma
高檔貨喎   42" 定 50"
作者: 夜鬼    時間: 2009-5-14 02:56

有唔少電視內置方便左好多
作者: pantsu    時間: 2009-5-14 21:26

引用:
原帖由 夜鬼 於 2009-5-14 02:56 發表
有唔少電視內置方便左好多
不過有好多人屋企部舊機都已經支援 1080i 同埋係 HD Ready, 根本都唔使換機, 只要買個機頂盒就搞掂 !!
作者: artchan    時間: 2009-5-15 16:26

其實買內置機頂盒, 一`勞永逸啦.
作者: pantsu    時間: 2009-5-15 20:57

引用:
原帖由 artchan 於 2009-5-15 16:26 發表
其實買內置機頂盒, 一`勞永逸啦.
好多 iDTV 都冇錄影功能喎
作者: 小淫蟲    時間: 2009-5-24 08:30

趕住奧運前買, 所以內置解碼器既電視既選擇並唔多, 我買o左sony電視加sony機頂盒
作者: pantsu    時間: 2009-5-24 13:23

引用:
原帖由 小淫蟲 於 2009-5-24 08:30 發表
趕住奧運前買, 所以內置解碼器既電視既選擇並唔多, 我買o左sony電視加sony機頂盒
依家就多, 不過有錄影功能又唔係咁多, 等下啦 !!
作者: sinchuenhong58    時間: 2009-6-5 17:20

MTV5000+Panasonic37"
作者: stst    時間: 2009-6-15 12:37

就嚟到一二年啦, 機頂盒 & 電視機要轉啦, 咁等到幾時呢?
作者: sinchuenhong58    時間: 2009-6-20 18:16

梗係內置好啦,我個電視搖控等如廢物
作者: pantsu    時間: 2009-6-21 01:37

好可惜好少節目係高清 .............
作者: 怒火狂龍    時間: 2009-6-30 17:01

我就覺得機頂盒再外加個External HDD會好D,因為內置既HDD唔夠大又貴。
我心目中想買8仔既2008個款機頂盒,再加個1 TB HDD既夾埋晒2千都唔洗就可以,如果真係要錄高清節目1個鐘已經用左8GB,冇500GB或以上真係好快就Full~
作者: Essie888    時間: 2009-7-2 22:44

Now TV!!!

歡迎光臨 桑拿街論壇 (http://saunaguide88.com/forum/) Powered by Discuz! 6.0.0